joi, 26 iunie 2008

Tears in heaven

Time can bring you down, time can bend your knees.
Time can break your heart, have you begging please.
...Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears ïn heaven.

Mi-e somn. Azi-noapte am avut razboaie de purtat...cu mine.
Am desenat figuri stranii cu capul afundat in perne, am numarat necuvantatoarele lumii asteia, am reasezat stelele pe cer. Nimic. Mos Ene mi-a fost dusman de moarte. N-a vrut si n-a vrut sa ma viziteze.
Mi-am incrucisat mainile sub cap si m-am asezat batraneste pe ganduri. Nu-mi ziceti ca noaptea nu va sageteaza cele mai neobisnuite idei. Ca mintea nu va e invadata de milioane de intrebari..."Unde-am gresit?" "Cand am avut dreptate?"... Am mesterit mult la drumul spre niciunde. Am asezat cu mana mea piatra cu piatra. Am urcat pante abrupte si-am coborat in vaile plangerii. Am innodat lacrimi in barba. Am alergat voiniceste sa prin speranta din urma. Am asudat, dar am inaintat ca un soldat ce-si stie misiunea. N-am stiut, insa sa aleg drumul drept. Sinuosul m-a vrajit de la prima clipire din ochi. Am daltuit abisuri si-am ratacit prin vise ore-n sir. Mi-am lasat sufletul sa nasca note de iubire...
Dar in zadar...Am facut ochii mici, i-am strans cu putere si i-am deschis pofticios, am scuturat strasnic din cap. Nimic. Capatul n-am stiut sa-l vad. Destinatia nu mi-a fost permisa.
Obosita, mi-am strans mainile-a rugaciune sub obrazul stang, mi-am arcuit trupul obosit de-atatea zbateri si m-am cuibarit in vise nevisate inca. Am lasat ochii sa se-nchida anevoie si mi-am zis ca maine- noapte am sa ajung acolo unde azi mi-e interzis a intra...
Si doar cand ieri devenise deja de multa vreme azi... am deschis usa spre lumea viselor.

2 comentarii:

aleaN spunea...

Buna Dana, Frumoasa "scriitura", introspectiva, profunda si cu nuante de .... romantism ("mi-am lasat sufletul sa nasca note de iubire"). Sper ca, intr-un final, ai reusit sa dezlegi enigmele carora nu le gaseai raspuns si care poate reprezentau....chiar cheia spre a putea patrunde pe taramul viselor. In tot cazul, a visa este cel mai uman lucru cu care ne-a inzestrat Dumnezeu. Asa ca, lasa-ti mintea si simturile libere si invata sa descoperi frumusetea lucrurilor si a oamenilor cu ochii....deschisi. Nu inceta niciodata sa visezi!!!

Cu drag, aleaN

P.S. Multumesc pt. aprecieri....

Dana spunea...

Multumesc pentru cuvintele frumoase, mai ales ca par a veni din partea unui cunoscator al domeniului.:)
Promit sa las uneori ...aleanul...sa ma fure si sa visez cu ochii...intredeschisi:)