vineri, 1 august 2008

Gata de drum...

Am sa raspund Cristinei, un prieten care imi insoteste zilnic pasii pe aleile din suflet si ma vegheaza atent :), cu vorbele unui om pe care l-am admirat totdeauna si ale carui carti sunt ghiduri in calatoria mea prin viata... si, asemeni lui, am sa lupt cu singuratatea si am sa ma daruiesc...
"Cele zece porunci ce trebuie urmate in pustiu:
Prima porunca: Sa astepti oricat.
A doua porunca: Sa astepti orice.
A treia porunca: Sa nu-ti amintesti, in schimb, orice. Nu sunt bune decat amintirile care te ajuta sa traiesti in prezent.
A patra porunca: Sa nu numeri zilele.
A cincea porunca: Sa nu uiti ca orice asteptare e provizorie, chiar daca dureaza toata viata.
A sasea porunca: Repeta ca nu exista pustiu. Exista doar incapacitatea noastra de a umple golul in care traim.
A saptea porunca: Nu pune in aceeasi oala si rugaciunea si pe Dumnezeu. Rugaciunea este uneori o forma de a spera a celui ce nu indrazneste sa spere singur.
A opta porunca: Daca gandul asta te ajuta, nu evita sa recunosti ca speri neavand altceva mai bun de facut sau chiar pentru a te feri de urmarile faptului ca nu faci nimic.
A noua porunca: Binecuvanteaza ocazia de a-ti apartine in intregime. Singuratatea e o tarfa care nu te invinuieste ca esti egoist.
A zecea porunca: Aminteste-ti ca paradisul a fost aproape sigur intr-o grota."
Viata pe un peron - Octavian Paler

Gata, tragem obloanele, rasucim cheia in usa si...zece zile haladuim prin alte lumi. Mai linistite sper, mai civilizate, oricum. Promit sa v-aduc nimicuri zambitoare, bucati de suflet si turta dulce. Povesti si multe fotografii...O sa-mi fie dor, tare dor, dar o sa fiti acolo cu mine...ascunsi in cotloanele sufletului meu.
Pe curand...