vineri, 1 august 2008

Gata de drum...

Am sa raspund Cristinei, un prieten care imi insoteste zilnic pasii pe aleile din suflet si ma vegheaza atent :), cu vorbele unui om pe care l-am admirat totdeauna si ale carui carti sunt ghiduri in calatoria mea prin viata... si, asemeni lui, am sa lupt cu singuratatea si am sa ma daruiesc...
"Cele zece porunci ce trebuie urmate in pustiu:
Prima porunca: Sa astepti oricat.
A doua porunca: Sa astepti orice.
A treia porunca: Sa nu-ti amintesti, in schimb, orice. Nu sunt bune decat amintirile care te ajuta sa traiesti in prezent.
A patra porunca: Sa nu numeri zilele.
A cincea porunca: Sa nu uiti ca orice asteptare e provizorie, chiar daca dureaza toata viata.
A sasea porunca: Repeta ca nu exista pustiu. Exista doar incapacitatea noastra de a umple golul in care traim.
A saptea porunca: Nu pune in aceeasi oala si rugaciunea si pe Dumnezeu. Rugaciunea este uneori o forma de a spera a celui ce nu indrazneste sa spere singur.
A opta porunca: Daca gandul asta te ajuta, nu evita sa recunosti ca speri neavand altceva mai bun de facut sau chiar pentru a te feri de urmarile faptului ca nu faci nimic.
A noua porunca: Binecuvanteaza ocazia de a-ti apartine in intregime. Singuratatea e o tarfa care nu te invinuieste ca esti egoist.
A zecea porunca: Aminteste-ti ca paradisul a fost aproape sigur intr-o grota."
Viata pe un peron - Octavian Paler

Gata, tragem obloanele, rasucim cheia in usa si...zece zile haladuim prin alte lumi. Mai linistite sper, mai civilizate, oricum. Promit sa v-aduc nimicuri zambitoare, bucati de suflet si turta dulce. Povesti si multe fotografii...O sa-mi fie dor, tare dor, dar o sa fiti acolo cu mine...ascunsi in cotloanele sufletului meu.
Pe curand...

2 comentarii:

aleaN spunea...

Buna Dana, Ma bucur ca ai reusit sa treci peste "pasa neagra" si ca esti o femeie puternica asa cum, de altfel, te descrii (v. spusele-ti de pe forumul "Iubire de basm..."). Apropo, mi-a fost f.f.f. dor de tine, de cuvintele, gandurile tale, de iubirea cu care inconjuri fiecare lucru pe care il creezi. Si, fiindca am vazut ca-ti place f. mult filozoful si scriitorul O. Paler, m-am gandit sa-ti trimit cateva din gandurile sale, atunci cand vei reveni din peregrinarile tale.

" Vino, sa pot regasi drumul spre mine." (Definitia Dragostei)

"Albul e tacerea culorilor."(Definitia absentei)

"Lacatele de piatra
Se deschid cu rauri
Lacatele de apa
Se deschid cu stele
Lacatele din noi
Se deschid cu o lacrima."


Cu drag,
aleaN

Dana spunea...

Am revenit... povestile promise vor veni si ele. Aprecierile tale ma flateaza. Multumesc. Si, da, O.Paler, mi-e aproape de suflet...