marți, 14 octombrie 2008

Dixit

Da, cu siguranta ca prietenul alean are dreptate...mesajul sau (integral mai jos la comentarii) ma urecheaza ca pentru o secunda am scapat din vedere esenta...Iubirea [...] se impartaseste. Ea nu se vrea cersita. Niciodata ! Daca unii doresc sa castige iubirea cersind-o de la altii, ar fi mai bine sa renunte...daca nu exista iubire impartasita reciproc, totul este in van. A cersi dragostea cuiva este un semn de slabiciune, caci dragostea nu se vrea capatata cu forta.
Da, stiam cu certitudine asta, insa mi s-a intamplat si mie sa tanjesc. Sa ma dau de ceasul vietii si al mortii doar ca sa primesc...firimituri. Sa accept cu buna stiinta pangarirea sufletului deja ciuruit de amagiri si brume de-adevar, sa indes voiniceste iubirile mintite in cotloanele intunecate ale inimii, sa simt gustul intepator, ruginit...de moarte. Am incrustat in mine rani adanci cand oameni pretuiti cu adevarat n-au priceput o iota din zvarcolirea mea.
Trezita la realitate, insa stiu ca iubirea inseamna sa renunti cu adevarat la tine pentru altul, sa admiti ca nevoile semenului sunt mai importante decat cele proprii, sa lasi ca sufletul sa invinga ratiunea.

Va las, apa se agita in ibricul de pe foc. Ierburile aromatice primite cu zile in urma astepta cuminti sa-mi incalzeasca simturile si interiorul. Asta-seara prefer aromele de scortisoara si ghimbir. Stati linistiti, mi-e bine si raceala a trecut, dar vreau relaxarea totala...acostez la tarm...ca o corabie obosita de marile agitate...Si mai am o singura dorinta...sa invat sa adaug viata anilor, nu doar ani vietii, pentru ca simt ca...devine tarziu...

2 comentarii:

aleaN spunea...

Buna Dana,
Sa nu crezi ca am vrut sa te ofensez cu ceva. Comentariul meu nu a fost destinat cu obstinatie tie, ci a fost scris intr-un sens general. Si, mai cred ca nu m-am facut inteles pe deplin, crezand ca s-a subanteles ceea ce am spus. Revin si repet ca a capata iubirea, astfel dupa cum ai spus, nu este chiar firesc. Iubirea aproapelui, in primul rand, se merita si apoi se vrea capatata.

Cu sentimente bune,
aleaN

Dana spunea...

Am inteles pe deplin ce-ai vrut sa spui. Si-mi place ca uneori sa fiu atentionata si sa mi se arate adevarul, ca sa pot iesi astfel...la lumina.