duminică, 23 noiembrie 2008

Fir de poveste

Noaptea isi lasa usor cortina peste oras. A cazut prima zapada...Stiu ca maine soarele o va topi, dar azi albul asta imi dilata pupilele...Inauntru miroase a scortisoara si-a mere coapte. E placut. O sa-mi fac un ceai de coacaze si-o sa-l rasfat cu putina miere. Pe el si pe mine.
Ce copil am fost!...
Ochii stinsi mai au puterea sa mai planga... cu lacrimi intre colturile pleoapelor cazute...Umerii coboara istoviti. Priveste in sufletul ei, dar nu desluseste nimic palpabil in marele gol...O sa invat si lectia asta...e ca atunci cand te-nveti sa bei cafeaua fara zahar, sa dormi fara sa visezi si sa te lasi iubita fara sa iubesti...
Cu mainile ce poftesc mângâiere desenează forme ciudate pe geamul aburit. Gandurile-mi iţi pipaie faţa neincetat...te compune si te descumpune deznadajduit.
Mainile scriu...scriu neincetat povestea...povestea care te descrie... povestea care ma consuma...si pe masura ce scriu, tot trupul pare ca se desira... ca un pulover vechi, ţesut din fir de poveste... cu printi si printese, cu inceput, dar mai ales... cu sfarsit.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Daca ai incerca si un alt fel de abordare? adica o oarecare detasare.Crezi ca merita cineva, din afara, daruire totala?

Dana spunea...

Parafrazandu-l pe Camil Petrescu...nu stiu sa scriu decat despre ceea ce am trait:)
Pot exersa detasarea de propriul eu, dar numai ca sa vad implicatiile mai bine. Nu stiu sa traiesc fara sa ma implic...asta inseamna viata pentru mine.
Dana

aleaN spunea...

Pt. Anonim

Detasare, de ce anume? De lucruri, de oameni, de situatii...? Iar intrebarea care te macina, daca merita sa te daruiesti cuiva, ma tem ca este lipsita de sens. Nu doar ca merita, dar este esential, in aceasta viata. Si nu ma refer aici doar la devotamentul partenerilor din cadrul unui cuplu (daca la asta nu te-ai gandit!), ci pur si simplu, la nenumaratele situatii pe care ti le ofera viata. Te poti darui unei cauze nobile (care implica existenta unei/unor persoane), poti fi devotat profesiei (care presupune, de cele mai multe ori, existenta unor contacte interumane). Si exemplele ar putea continua....

Dana spunea...

Imi place...se poarta discutii aprinse pe blogul meu:) pot iesi idei bune din confruntarile astea intelectuale ...continuati,
continuati...va urmaresc cu incantare! :D

Anonim spunea...

parole...

aleaN spunea...

Catre ANONIM

Parole sau parol?

Anonim spunea...

parole..parole, vorbe, stimabile,le' nu te mai da atoatestiutor;

aleaN spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dream Adicct spunea...

daruirea inseamna totul si daca nu te implici nu poti sa traiesti cele mai profunde stari...sunt stari si sentimente care poate dureaza putin dar sunt mai intense decat orice.merita orice sacrificiu sau suferinta..